Till minne av Göran Henriksson

Olsbergs framgångsrike och karismatiske ägare och ledare Göran Henriksson avled den 21 december 2012 i en ålder av 75 år.

Göran Henriksson utvecklade Olsbergs från enbart ett gjuteri vid sitt tillträde 1960 till den företagsgrupp som idag tillverkar elektro hydrauliska styrsystem i världsklass.  Hans stora passion för kvalitet, förbättringar och problemlösning i kombination med en enorm drivkraft, nytänkande och vision ledde till utveckling och tillverkning av innovativa och effektiva produkter och system. Olsbergs har genom året tagit patent på många smarta lösningar och Olsbergs var först i världen med bland annat lastkännande proportionalventiler och joysticks för skogskranar.

Göran Henriksson breda kunnande och intresse för utvecklande av effektiva tillverkningsprocesser både inom gjuteri och inom hydraulik har bidragit stort till Olsbergs framgång. Senast i oktober 2012 invigde han Olsbergs nya och toppmoderna gjuteri där den nya generationens Olsbergs ventiler skall gjutas.

Företagsgruppen Olsbergs drivs vidare av Göran Henrikssons familj som aktivt arbetat tillsammans med honom under de senaste tjugo åren.  Annika Henriksson axlar rollen som styrelseordförande och Christina Henriksson är sedan ett år VD för Olsbergs Hydraulics AB och Olsbergs Gjuteri AB.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår