Hårdvarukonstruktör Elektronik

14 september 2023

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. 

I vår fabrik i Vallentuna har vi tillverkning och utveckling av elektronik. Vi gör allt från kretskort till färdiga produkter. Vi konstruerar och designar mönsterkort och skriver vår egna mjukvara. Vi är idag ca 30 medarbetare på Olsbergs Electronics i Vallentuna.

 

Om arbetet

Flera nya produkter och en stark tillväxt gör att vi på Olsbergs Electronics behöver förstärka vår organisation med nya medarbetare. Vårt utvecklingsteam behöver utökas med en hårdvarukonstruktör elektronik.

Som hårdvarukonstruktör på Olsbergs så kommer du att jobba brett och med hela processen från schemakonstruktion till mönsterkortslayout och slutligen även underlag för beställning av mönsterkort samt underlag till vår produktion. Arbetet omfattar både nyutveckling, produktvård och mönsterkort till produktions-fixturer och hjälpmedel.

Vi är ett litet team så du kommer att jobba i nära samarbete med bland annat mjukvaru- och mekanikkonstruktörer . Vår produktion med egen ytmontering finns i direkt anslutning till utvecklingsavdelningen. Denna närhet möjliggör korta ledtider från konstruktion till färdig prototyp. Att stötta produktionen vid t.ex. LTB:er eller om problem uppstår ingår också som en del av arbetsuppgifterna.

 

Kvalifikationer

Vi tror att du som skulle passa i rollen är en högskoleutbildad ingenjör inom elektronik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi gör alla våra konstruktioner i Altium. En god kunskap i Altium ser vi som meriterande.

Du kommer att kommunicera tvärfunktionellt inom organisationen och även ha externa kontakter. Det är av vikt att du har ett teknikintresse, är självgående och gillar problemlösning.

 

Olsbergs erbjuder dig

Hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas inom många olika områden. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till påverkan, egna initiativ uppmuntras och du kommer att få

Som anställd hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till påverkan, egna initiativ uppmuntras och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar. 

Olsbergs är en del av Hiab som är en världsledande leverantör av lasthanteringsutrustning på väg, intelligenta tjänster, smarta och anslutna lösningar. Globalt så har Hiab 3 800 anställda och inkluderar bland annat varumärken som HIAB, EFFER, MOFFETT, LOGLIFT, JONSERED och MULTILIFT

Olsbergs finns på två orter i Sverige, dels i Vallentuna strax norr om Stockholm samt i Eksjö i Småland. Totalt på Olsbergs är vi 100 medarbetare.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla Olsbergs framåt så är du välkommen att kontakta oss.

 

Kontakt

Sista ansökningsdatum: 15/10

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du har några frågor om tjänsten, kontakta: Christina Henriksson på tel 08 511 858 50 eller skicka en ansökan till e-mail recruitment.olsbergselectronics@hiab.com

Kontakta oss