Vi söker en Hydraulikingenjör till Eksjö

22 april 2022

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. Styrsystemen kännetecknas av goda regler- och samkörningsegenskaper som är mycket uppskattade av kranförare världen över. Mer än 30 000 system finns installerade runt om i världen. Tillverkningen av samtliga produkter sker i egna fabriker i Eksjö och Vallentuna, vilket ger en fullständig kontroll av hela produktionskedjan från minsta detalj till färdiga system. Olsbergs är ett familjeägt bolag med cirka 90 anställda varav 65 arbetar i Eksjö.

Arbetsuppgifter

För att möta framtidens behov av effektivare och mer intelligenta system krävs det kontinuerliga förbättringar samt innovativa lösningar inom mobilhydrauliken. Till detta behöver Olsbergs kompetenta medarbetare som är villiga att driva utvecklingen framåt.

Som hydraulikingenjör på Olsbergs så får du möjligheten att arbeta med flertalet olika teknikområden, såsom:

  • Utveckling av nya produkter
  • Hydraulikdesign och simulering
  • Elektrifiering
  • Testning och verifiering
  • Styrning och reglerprinciper av hydrauliken

Vår utvecklingsavdelning arbetar tätt tillsammans med blandade kompetenser inom konstruktion, produktion, design och simulering. Arbetet kännetecknas av korta beslutsvägar och snabba processer för att ständigt se till att Olsbergs ligger i framkant inom elektrohydrauliska lösningar. Vi har också ett nära samarbete med Olsbergs Electronics i Vallentuna där det bland annat finns kompetens inom mjukvaru- och elektronikutveckling.

Kvalifikationer

Olsbergs söker dig som är utbildad inom mekatronik, maskinteknik, teknisk fysik eller motsvarande på högskolenivå alternativt har motsvarande flerårig arbetslivserfarenhet. Framför allt söker vi dig som är intresserad av att vara med och utveckla framtidens hydraulik.

Tidigare erfarenhet av hydraulik är inget krav men starkt meriterande, övriga erfarenheter som är meriterande är följande:

  • Industriell produktion
  • Produktutveckling
  • Tidigare teamledare / projektledare
  • Hydraulik

Olsbergs erbjuder dig

Som ingenjör hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas inom flera teknikområden. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till innovativt tänkande med mycket frihet under ansvar.

Olsbergs finns på två orter i Sverige, Eksjö i Småland samt Vallentuna strax norr om Stockholm. Främst söker vi hydraulikingenjör till Eksjö men beroende på sökandens önskemål så finns möjligheter att anpassa arbetsplatsen till att ha basen i Vallentuna.

I Eksjö så sitter vi i en modern kontorsmiljö med direkt tillgång till produktion, prototypverkstad och hydrauliklabb. I vår personalmatsal serveras du hemlagad mat, både till frukost och till lunch.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla Olsbergs och tekniken framåt så är du välkommen att kontakta oss.

Sista ansökningsdatum: 31/5

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakt

Om du är intresserad eller har några funderingar, kontakta:

Erik Sten
Erik.Sten@olsbergs.se

Kontakta oss