Industriell Automatisering

13 februari 2024

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. 

I vår fabrik i Vallentuna tillverkar och utvecklar vi elektroniken till styrsystemet. Vi gör allt från kretskort till färdiga produkter och har bland annat egen ytmonteringslina där tillverkningen av de egendesignade kretskorten görs. Vi är idag ca 30 medarbetare på Olsbergs Electronics i Vallentuna.

Vi behöver nu förstärka vår produktionsorganisation med ytterligare en resurs inom automatisering och effektivisering. Anledning är att vi nu under våren släpper många nyutvecklade produkter och samtidigt ser vi en ökande efterfrågan på befintliga produkter. 

 

Om arbetet

Då vi står inför en kraftig tillväxt i vår produktion består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att öka genomströmningen och effektiviseringen. Detta ska främst ske genom en högre automatiseringsgrad, utan att befintlig kvalitet påverkas negativt. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Automationslösningar för monteringsmoment vid tillverkning av högvolymprodukter.
  • Loggning av programmerings- och testdata vid sluttest av produkter
  • Automatiserad statistisk analys av produktionsutfall och produktdata 
  • Kapacitetsbedömning av automatiseringslösningar  


Kvalifikationer

Vi tror att du är en högskoleutbildad ingenjör med erfarenhet från ett producerande bolag. Du har ett intresse för produktion och det är extra meriterande om du har erfarenhet från elektronikproduktion. 

Det är meriterande om du är familjär med Lean, 6 Sigma, 5S och liknande sätt att arbeta. Arbetssätt som bidrar till att säkerställa och bibehålla en hög kvalitet och effektivitet i Olsbergs produktion även när våra volymer ökar kraftigt.

Du ska ha fallenhet för att kommunicera tvärfunktionellt inom organisationen och kunna ta externa kontakter. Det är viktigt att du är ordningsam, har ett teknikintresse och gillar problemlösning.

Olsbergs erbjuder dig

Tjänsten vi erbjuder är på heltid.

Som anställd hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas inom flera områden. Arbetsuppgifterna är varierande och ger dig stora möjligheter till påverkan, egna initiativ och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar. 

Olsbergs är en del av Hiab som är en världsledande leverantör av lasthanteringsutrustning för vägtransporter och tillhörande intelligenta smarta uppkopplade lösningar. Globalt så har Hiab 3 800 anställda och inkluderar bland annat varumärken som HIAB, EFFER, MOFFETT, LOGLIFT, JONSERED och MULTILIFT

Olsbergs har tillverkning på två orter i Sverige, dels i Vallentuna strax norr om Stockholm, dels i Eksjö i Småland. Totalt på Olsbergs är vi ca. 80 medarbetare.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med Olsbergs tillväxtresa så är du välkommen att kontakta oss.  


Kontakt

Sista ansökningsdatum: 31 mars 2024

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du har några frågor om tjänsten, kontakta: Christina Henriksson på tel 08 511 858 50 eller skicka en ansökan till e-mail recruitment.olsbergselectronics@hiab.com

Kontakta oss