Inköpare – Elektronik

13 februari 2024

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. 

I vår fabrik i Vallentuna tillverkar och utvecklar vi elektroniken till styrsystemet. Vi gör allt från kretskort till färdiga produkter. Vi har bland annat egen ytmonteringslina där tillverkningen av de egendesignade kretskorten görs. Vi är idag ca 30 medarbetare på Olsbergs Electronics i Vallentuna.

Vi behöver nu förstärka vår organisation med ytterligare en inköpare. Anledning är att vi nu under våren släpper många nyutvecklade produkter, samtidigt ser vi en ökande efterfrågan på befintliga produkter.

 

Arbetsuppgifter

Som inköpare på Olsbergs kommer du att jobba brett inom ditt område. Arbetsuppgifterna består bland annat av 

 • Genomförandet av behovsanalyser.
 • Skicka ut förfrågningar och utvärdera offerter.
 • Genomföra beställningar och registrera orderbekräftelser.
 • Bevaka leveranser och hantera ev. avvikelser.

Men det kan även handla om att

 • Uppdatera prisregister.
 • Registrera nya artiklar.
 • Genomföra leverantörsbedömningar.

I arbetet ingår även att vara delaktig i förbättringsarbetet, optimera lagret och ta fram statistik för materialhanteringen. 

Vi är ett litet team och du kommer att jobba i nära samarbete med både produktion och produktionsplanering. 

 

Kvalifikationer

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och Supply Chain eller motsvarande arbetslivserfarenhet hos företag med tekniska produkter. 

Vidare ser vi gärna att du

 • Har goda kunskaper i Excel eller Google Sheets.
 • Har goda kunskaper i något ERP-system, gärna Microsoft Dynamics AX.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Erfarenhet från elektronikindustrin.

Du har en god fallenhet för att kommunicera till olika målgrupper och har förmågan att skapa förtroende hos kollegor och leverantörer. Du gillar att göra bra affärer.

 

Olsbergs erbjuder dig

Tjänsten vi erbjuder är på heltid.

Som anställd hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas inom flera områden. Arbetsuppgifterna är varierande och ger dig stora möjligheter till påverkan, egna initiativ och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar. 

Olsbergs är en del av Hiab som är en världsledande leverantör av lasthanteringsutrustning för vägtransporter och tillhörande intelligenta smarta uppkopplade lösningar. Globalt så har Hiab 3 800 anställda och inkluderar bland annat varumärken som HIAB, EFFER, MOFFETT, LOGLIFT, JONSERED och MULTILIFT

Olsbergs finns på två orter i Sverige, dels i Vallentuna strax norr om Stockholm, dels i Eksjö i Småland. Totalt på Olsbergs två tillverkningsenheter är vi 80 medarbetare.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med Olsbergs tillväxtresa så är du välkommen att kontakta oss. 

 

Kontakt

Sista ansökningsdatum: 31 mars 2024.

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du har några frågor om tjänsten, kontakta: Christina Henriksson på tel. 08 511 858 50 eller skicka en ansökan till e-mail recruitment.olsbergselectronics@hiab.com

Kontakta oss