Programmering i C

Mjukvaruutvecklare inbyggda system

14 september 2023

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. I vår fabrik i Vallentuna har vi tillverkning och utveckling av elektronik. Vi gör allt från kretskort till färdiga produkter. Vi konstruerar och designar mönsterkort och skriver vår egna mjukvara. Vi är idag ca 30 medarbetare på Olsbergs Electronics i Vallentuna.

 

Om arbetet

Flera nya produkter och en stark tillväxt gör att vi på Olsbergs Electronics behöver förstärka vår organisation med nya medarbetare. Vårt utvecklingsteam behöver utökas med ytterligare programmerare för inbyggda system.

Vi kontrollerar hela produkten så mjukvaruutvecklingen sträcker sig från tidskritisk reglering och kommunikation till realtidsoperativsystem (RTOS) och grafiska gränssnitt på displayer. Det mesta av denna utveckling sker i C.

Viss mjukvara för test- och programmeringsutrustning till vår produktion kan också bli aktuell, här använder vi företrädesvis .NET/C#.

Även om rollen som mjukvaruingenjör i första hand innebär nyutveckling, kan även uppdateringar av befintliga produkter behövas. Du kommer att bli en integrerad del av vårt team som jobbar i nära samarbete med hårdvaru- och mekanikingenjörer.

Vår produktion, inklusive ytmontering, ligger i nära anslutning till utvecklingsavdelningen, vilket möjliggör korta ledtider från design till färdiga prototyper.


Arbetsuppgifter

Nyutveckling och en stark tillväxt gör att Olsbergs behöver förstärka med en mjukvaruingenjör, programmerare. Som programmerare på Olsbergs kommer ditt primära fokus vara programvarurelaterad programmering inom C.

Vi hanterar hela produkten så mjukvarutveckling sträcker sig till tidkritisk reglering och kommunikation till realtidsoperativsystem (RTOS) och grafiska gränssnitt på displayer.
Viss programmering för test- och programmeringsutrustning i vår produktion kan också krävas, i förhand med .NET/C#.

Även om rollen som mjukvaruingenjör i första hand innebär nyutveckling, kan även uppdateringar av befintliga produkter behövas. Du kommer att bli en integrerad del av vårt team i nära samarbete med hårdvaru- och mekingenjörer.

Vår produktion, inklusive ytmontering, ligger i nära anslutning till utvecklingsavdelningen, vilket möjliggör korta ledtider från design till färdiga prototyper.


Kvalifikationer

Vi tror att du som söker har en universitetsexamen inom ett mjukvarurelaterat område, såsom elektroteknik, mekatronik eller datateknik, gärna detta i kombination med flera års erfarenhet av hårdvarunära mjukvaruutveckling. 

Du har en stark teknisk förståelse och är skicklig på att hantera komplexa problem. Då du kommer att arbeta nära hårdvaran är erfarenhet av oscilloskop och andra mätinstrument meriterande. Tidigare erfarenhet av säkerhetskritiska system är också en merit då ISO 13849 eller IEC 61508 ofta gäller för våra lösningar. Detta kräver strukturerade processer för utvecklingsarbetet. Erfarenhet av unit-testning är en fördel. 

Vi är ett litet team och att kommunicera tvärfunktionellt inom organisationen eller med externa kontakter tillhör vardagen. Att ha en passion för teknik, vara självmotiverad och tycka om problemlösning är avgörande.

Meriterande erfarenheter:

  • ARM
  • Functional safety (ISO 13849 or IEC 61508)
  • Jenkins
  • STM32/CubeMX
  • IAR
  • Radio/WiFi/Bluetooth
  • GIT/SVN
  • Elektronikkonstruktion


Olsbergs erbjuder dig

Som anställd hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till påverkan, egna initiativ uppmuntras och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar. 

Olsbergs är en del av Hiab som är en världsledande leverantör av lasthanteringsutrustning på väg, intelligenta tjänster, smarta och anslutna lösningar. Globalt så har Hiab 3 800 anställda och inkluderar bland annat varumärken som HIAB, EFFER, MOFFETT, LOGLIFT, JONSERED och MULTILIFT

Olsbergs finns på två orter i Sverige, dels i Vallentuna strax norr om Stockholm samt i Eksjö i Småland. Totalt på Olsbergs är vi 100 medarbetare.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla Olsbergs framåt så är du välkommen att kontakta oss.

 

Kontakt

Sista ansökningsdatum: 15/10

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du har några frågor om tjänsten, kontakta: Christina Henriksson på tel 08 511 858 50 eller skicka en ansökan till e-mail: recruitment.olsbergselectronics@hiab.com

Kontakta oss