Programmering i C

Mjukvaruutvecklare inbyggda system

14 februari 2024

Om Olsbergs och  M&C CoE

Olsbergs har genom åren utvecklat, designat och tillverkat elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer. Företaget är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. 

Vi tillverkar både elektronik och hydraulik i egna fabriker i Vallentuna (elektronik) och i Eksjö (hydraulik). 

Sedan årsskiftet har vi en gemensam utvecklingsorganisation med Hiab. Hiab Motion & Control, Centre of Exellence som hanterar allt från hydraulik, elektronik, mjukvara och olika mjukvaruverktyg som behövs för att kunna erbjuda ett komplett system och support till marknaden. Utvecklingsresurserna finns företrädesvis lokaliserade i Hudiksvall, Vallentuna och Eksjö.

Flera nya produkter i pipeline och en stark tillväxt gör att vi behöver förstärka vår organisation med nya medarbetare. Vårt utvecklingsteam behöver utökas med flera programmerare inom inbyggda system.

 

Om arbetet

Vi kontrollerar hela produkten så mjukvaruutvecklingen sträcker sig från tidskritisk reglering och kommunikation till realtidsoperativsystem (RTOS) och grafiska gränssnitt på displayer. Det mesta av denna utveckling sker i C.

Viss mjukvara för test- och programmeringsutrustning till vår produktion kan också bli aktuell, här använder vi företrädesvis .NET/C#.

Även om rollen som mjukvaruingenjör i första hand innebär nyutveckling, kan även uppdateringar av befintliga produkter behövas. Du kommer att bli en integrerad del av vårt team som jobbar i nära samarbete med hårdvaru- och mekanikingenjörer.

Vår produktion, inklusive ytmontering, ligger i nära anslutning till utvecklingsavdelningen, vilket möjliggör korta ledtider från design till färdiga prototyper.


Kvalifikationer

Vi tror att du som söker har en universitetsexamen inom ett mjukvarurelaterat område, såsom elektroteknik, mekatronik eller datateknik, gärna detta i kombination med erfarenhet av hårdvarunära mjukvaruutveckling. 

Du har en stark teknisk förståelse och är skicklig på att hantera komplexa problem. Då du kommer att arbeta nära hårdvaran är erfarenhet av oscilloskop och andra mätinstrument meriterande. Tidigare erfarenhet av säkerhetskritiska system är också en merit då ISO 13849 eller IEC 61508 ofta gäller för våra lösningar. Detta kräver strukturerade processer för utvecklingsarbetet. Erfarenhet av unit-testning är en fördel. 

Vi är ett litet team och att kommunicera tvärfunktionellt inom organisationen eller med externa kontakter tillhör vardagen. Att ha en passion för teknik, vara självmotiverad och tycka om problemlösning är avgörande.

Meriterande erfarenheter:

  • ARM
  • Functional safety (ISO 13849, IEC 61508)
  • Jenkins
  • STM32/CubeMX
  • IAR
  • Radio/WiFi/Bluetooth
  • GIT/SVN
  • Elektronikkonstruktion
  • Kommunikationsinterface såsom CAN/I2C/UART/SPI


Motion & Control erbjuder dig

Som anställd hos Motion & Control får du möjlighet att utvecklas. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till påverkan, egna initiativ uppmuntras och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar. 

Olsbergs är en del av Hiab som är en världsledande leverantör av lasthanteringsutrustning för vägtransporter och tillhörande intelligenta smarta uppkopplade lösningar. Globalt så har Hiab 3 800 anställda och inkluderar bland annat varumärken som HIAB, EFFER, MOFFETT, LOGLIFT, JONSERED och MULTILIFT

Olsbergs finns på två orter i Sverige, dels i Vallentuna strax norr om Stockholm, dels i Eksjö i Småland. Totalt på M&C CoE är vi ca 50 medarbetare. Och på Olsbergs båda produktionsenheter ca. 80 personer.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla oss framåt så är du välkommen att kontakta oss.

 

Kontakt

Sista ansökningsdatum: 31 mars 2024

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du har några frågor om tjänsten, kontakta: Christina Henriksson på tel. 08 511 858 50 eller skicka en ansökan till e-mail recruitment.olsbergselectronics@hiab.com

Kontakta oss