Projektledare produktutveckling

14 februari 2024

Om Olsbergs och M&C CoE

Olsbergs har genom åren utvecklat, designat och tillverkat elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer. Företaget är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. 

Vi tillverkar både elektronik och hydraulik i egna fabriker i Vallentuna (elektronik) och i Eksjö (hydraulik). 

Sedan årsskiftet har vi en gemensam utvecklingsorganisation med Hiab. Hiab Motion & Control, Centre of Exellence som hanterar allt från hydraulik, elektronik, mjukvara och olika mjukvaruverktyg som behövs för att kunna erbjuda ett komplett system och support till marknaden. Utvecklingsresurserna finns företrädesvis lokaliserade i Hudiksvall, Vallentuna eller Eksjö.

Flera nya produkter i pipeline och en stark tillväxt gör att vi behöver förstärka vår organisation med nya medarbetare. Vårt utvecklingsteam behöver utökas med en projektledare som brinner för utveckling av nya produkter.


Om arbetet

Som projektledare på M&C kommer du att driva och koordinera arbetet i flertalet projekt och produkter. Ingående delar i projekten är elektronikdesign, hårdvarunära mjukvaruutveckling, mekanik och produktionsimplementation.

Arbetet inkluderar klassiska projektledaruppgifter såsom att skapa projektplaner, tidsplaner, riskanalyser och budget. Löpande följa upp projekten så att vi håller oss inom ramarna och arbetar mot gemensamma mål. Det kan också innefatta aktivt deltagande i arbetet i projektet och identifiering av behov. 

Du kommer att jobba i nära samarbete med bland annat mjukvaruutvecklare, elektronikdesigners, inköp, externa leverantörer och vår produktion. I din roll kommer du få möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper, få stor möjlighet att påverka det dagliga arbetet för flertalet kollegor och vara en länk mellan flera olika delar i organisationen med basen i mångfacetterad produktutveckling.

 

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker rollen är en högskoleutbildad ingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du bör vara duktig på att planera, driva nya initiativ där du inte är rädd att ta tag i saker

Vi tror att du som söker rollen är en högskoleutbildad ingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet inom projektledning. Du bör vara duktig på att planera, driva nya initiativ där du inte är rädd att ta tag i saker själv samt kunna anpassa dig till nya situationer och ändrade förutsättningar. 

Du har förmågan att kommunicera tvärfunktionellt inom organisationen och har inga problem att ta externa kontakter. Det är viktigt att du har ett teknikintresse och gillar problemlösning. 

Erfarenhet av projektledning eller arbete i projekt mot industriell utveckling är meriterande men inte ett krav. Framför allt söker vi någon som har ett driv och ett intresse av att vara med och utveckla våra framtida produkter. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. 

Övriga erfarenheter som är meriterande:

  • Insyn och/eller erfarenhet av ISO 13849, IEC 61508
  • Functional Safety 
  • Cyber security
  • Produktionssättning av nya produkter


Motion & Control erbjuder dig

Som anställd hos Motion & Control får du möjlighet att utvecklas. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till påverkan, egna initiativ uppmuntras och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar. 

Olsbergs är en del av Hiab som är en världsledande leverantör av lasthanteringsutrustning för vägtransporter och tillhörande intelligenta smarta uppkopplade lösningar. Globalt så har Hiab 3 800 anställda och inkluderar bland annat varumärken som HIAB, EFFER, MOFFETT, LOGLIFT, JONSERED och MULTILIFT

Olsbergs finns på två orter i Sverige, dels i Vallentuna strax norr om Stockholm, dels i Eksjö i Småland. Totalt på M&C är vi ca 50 medarbetare. Och på Olsbergs båda produktionsenheter ca. 80 personer.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla oss framåt så är du välkommen att kontakta oss.


Kontakt

Sista ansökningsdatum: 31/3

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du har några frågor om tjänsten, kontakta: Christina Henriksson på tel. 08 511 858 50 eller skicka en ansökan till e-mail recruitment.olsbergselectronics@hiab.com

Kontakta oss