Projektledare utveckling

14 september 2023

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. 

I vår fabrik i Vallentuna har vi tillverkning och utveckling av elektronik. Vi gör allt från kretskort till färdiga produkter. Vi konstruerar och designar mönsterkort och skriver vår egna mjukvara. Vi är idag ca 30 medarbetare på Olsbergs Electronics i Vallentuna.

 

Om arbetet

Nyutveckling och en stark tillväxt gör att Olsbergs Electronics i Vallentuna behöver förstärka med en projektledare som brinner för utveckling av nya produkter. Som projektledare på Olsbergs

Flera nya produkter och en stark tillväxt gör att vi på Olsbergs Electronics behöver förstärka vår organisation med nya medarbetare. Vårt utvecklingsteam behöver utökas med en projektledare som brinner för utveckling av nya produkter.

Som projektledare på Olsbergs Electronics kommer du att driva och fördela arbete i flertalet projekt bestående av elektronikdesign, embedded mjukvaruutveckling, mekanik och produktionsimplementation.

Arbetet inkluderar dels klassiska projektledaruppgifter såsom att skapa projektplaner, tidsplaner och budget. Löpande följa upp projekten så att vi håller oss inom ramarna och arbetar mot gemensamma mål. Det kan också innefatta aktivt deltagande i arbetet i projektet och identifiering av behov. 

Du kommer att jobba i nära samarbete med bland annat mjukvaruutvecklare, elektronik designers, sourcing, externa leverantörer och vår produktion. I din roll  kommer du få möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper, få stor möjlighet att påverka det dagliga arbetet för flertalet kollegor och vara en länk mellan flera olika delar i organisationen med basen i mångfacetterad produktutveckling.

 

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker rollen är en högskoleutbildad ingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du bör vara duktig på att planera, driva nya initiativ där du inte är rädd att ta tag i saker själv samt kunna anpassa dig till nya situationer och ändrade förutsättningar. Du har förmågan att kommunicera tvärfunktionellt inom organisationen och har inga problem att ta externa kontakter. Det är viktigt att du har ett teknikintresse och gillar problemlösning. 

Erfarenhet av projektledning eller arbete i projekt mot industriell utveckling är meriterande men inte ett krav. Framför allt söker vi någon som har ett driv och ett intresse av att vara med och utveckla Olsbergs och våra produkter. Mycket av vår dokumentation är i dagsläget på svenska, varför det är en fördel med goda kunskaper i svenska.

Övriga erfarenheter som är meriterande:

  • Insyn och/eller erfarenhet av ISO 13849, IEC 61508
  • Functional Safety 


Olsbergs erbjuder dig

Som anställd hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till påverkan, egna initiativ uppmuntras och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar. 

Olsbergs är en del av Hiab som är en världsledande leverantör av lasthanteringsutrustning på väg, intelligenta tjänster, smarta och anslutna lösningar. Globalt så har Hiab 3 800 anställda och inkluderar bland annat varumärken som HIAB, EFFER, MOFFETT, LOGLIFT, JONSERED och MULTILIFT

Olsbergs finns på två orter i Sverige, dels i Vallentuna strax norr om Stockholm samt i Eksjö i Småland. Totalt på Olsbergs är vi 100 medarbetare.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla Olsbergs framåt så är du välkommen att kontakta oss.

 

Kontakt

Sista ansökningsdatum: 15/10

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om du har några frågor om tjänsten, kontakta: Christina Henriksson på tel 08 511 858 50 eller skicka en ansökan till e-mail: recruitment.olsbergselectronics@hiab.com

Kontakta oss