Vi söker en teknikinformatör

22 april 2022

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. Styrsystemen kännetecknas av goda regler- och samkörningsegenskaper som är mycket uppskattade av kranförare världen över. Mer än 30 000 system finns installerade runt om i världen. Tillverkningen av samtliga produkter sker i egna fabriker i Eksjö och Vallentuna, vilket ger en fullständig kontroll av hela produktionskedjan från minsta detalj till färdiga system. Olsbergs är ett familjeägt bolag med cirka 90 anställda varav 65 arbetar i Eksjö.

Arbetsuppgifter

Som teknikinformatör på Olsbergs får du en bred och varierande roll där det huvudsakliga arbetet består i att skapa och uppdatera produktinformation i både tryckt- och digital form. På sikt så ser vi även att du ska kunna utföra enklare ritningsuppdateringar och hjälpa både inköp och produktion vid vissa struktur- och ritningsfrågor.

Exempel på arbetsuppgifter som rollen innefattar:

  • Uppdatera reservdelsdokumentation mot kund.
  • Ta fram enklare produktmaterial till marknad och försäljning.
  • Skapa enklare manualer och instruktioner.
  • Skapa sprängskisser av färdiga 3d-modeller.
  • Bidra till att utveckla och strukturera vår grafiska profil med bland annat uppbyggnad av ett centralt bibliotek för mallar, logotyper mm.

Kvalifikationer

Goda kunskaper i Adobe-paketet, främst InDesign och Illustrator – behärskar du också Photoshop så är det ett plus. Du ska kunna navigera i 3D CAD-miljö – tidigare erfarenhet i SolidWorks är meriterande då vi använder oss av deras produktutbud. Vi ser det som positivt om du tidigare har jobbat med att förbättra och effektivisera arbetsflödet kring uppdatering av produktinformation mot kund.

Vi tror att du som passar i tjänsten är en tekniskt intresserad och strukturerad person som på ett pedagogiskt sätt kan förmedla information genom text och bild. Då delar av informationen kommer att vara på engelska så krävs det att du behärskar det språket i skrift.

Tidigare erfarenhet av motsvarande yrke är meriterande men inget krav då detta är en utvecklande tjänst som vi tror att du kommer att växa in i.

Olsbergs erbjuder dig

Som anställd hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas inom flera områden. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till påverkan, egna initiativ uppmuntras och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar.

Olsbergs finns på två orter i Sverige, Eksjö i Småland samt Vallentuna strax norr om Stockholm. Beroende på dina önskemål så finns möjligheter att anpassa arbetsplatsen till någon av de två. Båda platserna präglas av en modern kontorsmiljö med direkt tillgång till vår produktion som ligger vägg i vägg.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla Olsbergs framåt så är du välkommen att kontakta oss.

Sista ansökningsdatum: 31/5

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakt

Om du är intresserad eller har några funderingar, kontakta:

Christopher Hokander
Christopher.Hokander@olsbergs.se

Kontakta oss