Vi söker en teknisk projektledare till Eksjö

22 april 2022

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. Styrsystemen kännetecknas av goda regler- och samkörningsegenskaper som är mycket uppskattade av kranförare världen över. Mer än 30 000 system finns installerade runt om i världen. Tillverkningen av samtliga produkter sker i egna fabriker i Eksjö och Vallentuna, vilket ger en fullständig kontroll av hela produktionskedjan från minsta detalj till färdiga system. Olsbergs är ett familjeägt bolag med cirka 90 anställda varav 65 arbetar i Eksjö.

Arbetsuppgifter

Nyutveckling och en stark tillväxt gör att Olsbergs behöver förstärka med ytterligare en projektledare. Som projektledare på Olsbergs så kommer du att driva och fördela det tekniska arbetet för ett team på 8 personer som arbetar tätt tillsammans med blandade kompetenser inom konstruktion, produktion, simulering och design. I din roll så kommer du få möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper, få stor möjlighet att påverka och vara en länk mellan flera olika delar i organisationen med basen i teknik.

Den projektledaren vi söker kommer att få möjligheten att driva och medverka i flertalet olika projekt både internt och mot externa parter, exempelvis:

  • Helhetsansvar för utveckling och implementering av nya produkter
  • Effektiviseringar och förbättringar i produktion
  • Stöd till marknad vid exempelvis kostnadskalkyler
  • Maskininvesteringar, från behovsanalys till upphandling till installation

I dina arbetsuppgifter ingår även att leda interna möten, följa upp tidplaner och rapportera mot styrgrupp eller teknisk chef.

Kvalifikationer

Vi tror att du som skulle passa i rollen är en högskoleutbildad ingenjör eller har motsvarande teknisk grund. Du bör vara duktig på att planera, driva nya initiativ och kunna anpassa dig till nya situationer och ändrade förutsättningar. Du har inga problem att kommunicera tvärfunktionellt inom organisationen eller att ta externa kontakter. Det är av vikt att du har ett teknikintresse och gillar problemlösning. Erfarenhet av teknisk projektledning är meriterande men inte ett krav. Framför allt söker vi någon som har ett driv och ett intresse av vara med och utveckla Olsbergs som företag!

Övriga erfarenheter som är meriterande:

  • Industriell produktion
  • Produktutveckling
  • Tidigare teamledare / projektledare
  • Hydraulik

Olsbergs erbjuder dig

Som anställd hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas inom flera affärsområden. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till påverkan, egna initiativ uppmuntras och du kommer att få jobba med mycket frihet under ansvar.

Olsbergs finns på två orter i Sverige, Eksjö i Småland samt Vallentuna strax norr om Stockholm. Tjänsten vi erbjuder är baserad i Eksjö där vi sitter i en modern kontorsmiljö med direkt tillgång till produktion. I vår personalmatsal serveras du hemlagad mat, både till frukost och till lunch.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla Olsbergs och tekniken framåt så är du välkommen att kontakta oss.

Sista ansökningsdatum: 31/5

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakt

Om du är intresserad eller har några funderingar, kontakta:

Erik Sten
Erik.Sten@olsbergs.se

Kontakta oss