Vi söker en utvecklingsingenjör

5 november 2019

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. Styrsystemen kännetecknas av goda regler- och samkörningsegenskaper som är mycket uppskattade av kranförare och mer än 20 000 system finns installerade runt om i världen. Bakom styrsystemens höga prestanda ligger mer än 40 års oavbrutet utvecklingsarbete och ett 30-tal patenterade innovationer. Tillverkningen av samtliga produkter sker i egna fabriker i Eksjö och Vallentuna för fullständig kontroll av hela produktionskedjan från minsta detalj till färdiga system.

Arbetsuppgifter

Vi fortsätter att expandera och söker nu en utvecklingsingenjör med ett intresse för mobilhydraulik.

För att möta framtidens behov av både effektivare och mer intelligenta system så krävs det kontinuerligt förbättringar samt innovativa lösningar inom mobilhydrauliken. I detta så behöver Olsbergs kompetenta medarbetare som är villiga att driva utvecklingen framåt.

Som utvecklingsingenjör på Olsbergs så får du möjligheten att arbeta med flertalet olika teknikområden, såsom:

  • Utveckling av nya produkter
  • Hydraulikdesign och simulering
  • Testning och verifiering
  • Elektronisk styrning av hydrauliken

Vår utvecklingsavdelning arbetar tätt tillsammans, med korta beslutsvägar för att ständigt se till att Olsbergs ligger i framkant inom elektrohydrauliska lösningar.

Kvalifikationer

Olsbergs söker dig som är utbildad inom mekatronik, maskinteknik, teknisk fysik eller motsvarande på högskolenivå och som är intresserad av att utveckla framtidens hydraulik.

Tidigare erfarenhet av hydraulik är inget krav men meriterande, övriga erfarenheter som är meriterande är följande:

  • Simulering
  • Produktutveckling
  • Industriell produktion
  • Hårdvarutester och mätningar

Olsbergs erbjuder dig

Som ingenjör hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas inom flera teknikområden. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till innovativt tänkande med mycket frihet under ansvar.

Olsbergs är baserat på två platser i Sverige, Eksjö i Småland samt Vallentuna strax norr om Stockholm. Främst söker vi utvecklingsingenjör till Eksjö men beroende på sökandens önskemål så finns möjligheter att anpassa arbetsplatsen till att ha basen i Vallentuna.

I Eksjö så sitter vi i en modern kontorsmiljö med direkt tillgång till produktion, prototypverkstad och hydrauliklabb. I vår personalmatsal serveras du hemlagad mat, både till frukost och till lunch.

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk arbetsmiljö och vara med att utveckla Olsbergs och tekniken framåt så är du välkommen att kontakta oss.

Tjänsten tillsätts genom löpande urval.

Kontakt

Om du är intresserad eller har några funderingar, kontakta:

Erik Sten
Erik.Sten@olsbergs.se

Kontakta oss