Vi söker en verktygsmakare till Eksjö

1 mars 2021

Vi fortsätter att expandera och söker nu en verktygsmakare med intresse för att jobba med en bred variation av arbetsuppgifter där ena dagen inte är den andra lik.

Om Olsbergs

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. Styrsystemen kännetecknas av goda regler- och samkörningsegenskaper som är mycket uppskattade av kranförare och mer än 20 000 system finns installerade runt om i världen. Bakom styrsystemens höga prestanda ligger mer än 40 års oavbrutet utvecklingsarbete och ett 30-tal patenterade innovationer. Tillverkningen av samtliga produkter sker i egna fabriker i Eksjö och Vallentuna för fullständig kontroll av hela produktionskedjan från minsta detalj till färdiga system.

Hos Olsbergs så är produktionen till stor del automatiserad och består av en avancerad maskinpark samt stödsystem. Lager och maskinerna är delvis integrerade och i anslutning till detta så finns flertalet robotar. Detta resulterar i en högteknologisk produktionslina som kräver utveckling och underhåll.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med bland annat tillverkning av prototyper till konstruktionsavdelningen, fixturer och verktyg till produktionen samt underhålla maskiner och befintliga verktyg. Du kommer främst att arbeta med enstyckstillverkning och mindre serier.

Du kommer att ingå i ett team med tre personer som arbetar med liknande uppgifter. Till ditt förfogande har du en maskinpark som är dedikerad till detta team, i denna ingår bland annat en Okuma-svarv, Index-svarv, Hermle-fräs. Du kommer dagligen att jobba med flera av dessa bearbetningsmaskiner samt en blandning av tillverkningsmetoder men med fokus på Okuma-svarven. Vi ser verktygsmakaren som en nyckelroll på företaget där du kommer att jobba med alla avdelningar i olika ärenden.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker är en problemlösare med flerårig erfarenhet inom området. Vidare är du tekniskt kunnig, nyfiken och noggrann som person. Du har erfarenhet av NC-fräsning och ritningsläsning med kunskap inom programmering av styrda maskiner.

Du bör ha erfarenhet inom:

  • Manuell svarvning, fräsning
  • CNC svarvning

Vi ser det som extra meriterande om du har erfarenhet inom:

  • Svetsning
  • Plan- och rundslipning
  • Något av styrsystemen Okuma, Siemens eller Heidenhain

Olsbergs erbjuder dig

Som verktygsmakare hos Olsbergs får du möjlighet att utvecklas inom flera områden. Arbetsuppgifterna är varierande och ger stora möjligheter till en spännande roll med mycket frihet under ansvar. Vi tror att du kommer växa in i rollen där vi kommer att göra vårt bästa för att du ska få rätt stöd och utbildning i de maskiner och tekniker vi använder. Du kommer att få möjlighet att jobba med alla avdelningar där uppgifterna löses i ett tätt samarbete med kollegorna i ditt team.

I vår personalmatsal serveras du hemlagad mat, både till frukost och till lunch.

Sista ansökningsdatum: 30/4

Kontakt

Om du är intresserad eller har några funderingar, kontakta:

Christina Henriksson
Christina.Henriksson@olsbergs.se

Vi beaktar ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig.

Kontakta oss