Om oss

En familjeägd industrigrupp sedan 1906

Olsbergs är en familjeägd industrigrupp med lång tradition inom gjuteri, hydraulik och elektronik och startade redan 1906 med Olsbergs Gjuteri AB därefter Olsbergs Hydraulics AB 1976 och Olsbergs Electronics AB 1996.

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. Styrsystemen kännetecknas av goda regler- och samkörningsegenskaper som är mycket uppskattade av kranförare och mer än 20 000 system finns installerade runt om i världen. Bakom styrsystemens höga prestanda ligger  mer än 40 års oavbrutet utvecklingsarbete och ett 30-tal patenterade innovationer. Tillverkningen av samtliga produkter sker i egna fabriker i Eksjö och Vallentuna för fullständig kontroll av hela produktionskedjan från minsta detalj till färdiga system.

 

Olsbergs är även ett välkänt varumärke inom motorsporten där stora framgångar har nåtts under årens lopp inom Rally och Rallycross. Motorsport liksom hydraulik och elektronik ställer höga krav på teknik och kvalitet för att nå toppresultat – egenskaper som Olsbergs står för och levererar. All motorsport sköts idag från ett separat bolag – Olsbergs MSE – som är helt fristående från Olsbergs group.

Kontakta oss