Olsbergs nya generation manöverdon lanseras på IAA2022 i Hannover

19 september 2022

Olsbergs nya generation manöverdon lanseras på IAA2022 i Hannover – Hiab monter Pavilion 35

Efter flera års utvecklingsarbete lanseras Olsbergs nya generation manöverdon på IAA mässan i Hannover tillsammans med Hiab, där de används för att styra Hiabs nya kranmodeller.

En ny generation Olsbergs manöverdon har tagits fram för att uppfylla allt en operatör kan önska sig – lätta men hållbara manöverdon som är enkla att använda även när det är mörkt ute då manöverdonen är utrustade med belysning. Manöverdonen är utvecklade med stort fokus på tillförlitlighet, användarvänlighet och säkerhet.

Fullfärgsdisplay och belysning

Manöverdonen har ergonomisk design med mittdisplay i fullfärg för systeminformation som enkelt kan anpassas med innehåll enligt önskemål. Sidodisplayer som visar tillgängliga funktioner för smidig och säker användning. Klart och tydligt, inga överraskningar. Spakarna har fingertoppskänsla och är givetvis dubbelkanaliga för att uppfylla gällande säkerhetskrav. Upp till 6 alt 8 funktioner kan köras samtidigt beroende på modell.

Manöverdonen har menyer för direkt navigering mellan olika driftsfall via en knappsats som sitter ergonomiskt placerad för att enkelt kunna nås med tummarna.

Haptisk återkoppling

Manöverdonen är utrustade med blinkande varningsljus för ökad säkerhet vid farliga arbetsplatser. De har också inbyggd vibrator som haptisk återkoppling för att påkalla uppmärksamhet vid onormala värden. Skulle manöverdonet tappas stängs det automatiskt av innan det slår i marken för att förhindra ev. okontrollerad rörelse.

Bra och säker arbetsmiljö

Som en extra säkerhetsåtgärd vid krankörning finns en patenterad funktion där manöverdonen känner av placering i förhållande till kranens stödben. På så vis säkerställs att stödbenen endast kan manövreras när man har uppsikt över dom.

Manöverdonen kommunicerar via radio på licensfria frekvensbanden ISM 868 och ISM 915 eller via kabel.

Nya generationen Olsbergs manöverdon är fulla med användbara funktioner för att underlätta operatörens arbete och säkerhet. De är kraftfulla verktyg som säkerställer en bra och säker arbetsmiljö och ger full kontroll i alla lägen.

Se mer om produkterna:

https://www.olsbergs.se/produktkategori/elektronik/

Kontakta oss