Om oss

Olsbergs, en industrigrupp med bred kompetens och lång historia

Olsbergs industrigrupp med lång tradition inom gjuteri, hydraulik och elektronik och startade redan 1906 med Olsbergs Gjuteri AB därefter Olsbergs Hydraulics AB 1976 och Olsbergs Electronics AB 1996. 2023 förvärvades industrigruppen av Hiab.

Olsbergs utvecklar, designar och tillverkar elektro-hydrauliska styrsystem för mobila maskinapplikationer och är världsledande på styrsystem till lastbilskranar och skogskranar. Styrsystemen kännetecknas av goda regler- och samkörningsegenskaper som är mycket uppskattade av kranförare och mer än 20 000 system finns installerade runt om i världen. Bakom styrsystemens höga prestanda ligger  mer än 40 års oavbrutet utvecklingsarbete och ett 30-tal patenterade innovationer. Tillverkningen av samtliga produkter sker i egna fabriker i Eksjö och Vallentuna för fullständig kontroll av hela produktionskedjan från minsta detalj till färdiga system.

Hiab ny ägare till Olsbergs

Hiab är en ledande leverantör av smarta och hållbara lasthanteringslösningar. Vi är fast beslutna att varje dag leverera den bästa kundupplevelsen med de mest engagerade medarbetarna och partners. I Hiabs klassledande lasthanteringsutrustning ingår HIAB, EFFER och ARGOS lastbilskranar, MOFFETT och PRINCETON påhängstruckar, LOGLIFT skogskranar, JONSERED återvinningskranar, MULTILIFT lastväxlare, GALFAB vajerlyftar, och ZEPRO, DEL och WALTCO bakgavellyftar. Som en pionjär inom branschen fortsätter Hiab att göra lasthantering smartare, säkrare och mer hållbar för att skapa en bättre morgondag.

För mer information besök Hiab.com

Kontakta oss