Olsbergs Hydraulics

Tillverkare av hydraulventiler i världsklass

Olsbergs Hydraulics designar, tillverkar och säljer elektro-hydrauliska styrsystem av högsta kvalitet och prestanda för mobila maskinapplikation och som framförallt levereras till lastbilsmonterade kranar, styckegods- och skogskranar. Styrsystemen kännetecknas av goda regler- och samkörningsegenskaper som är mycket uppskattade av kranförare och mer än 20 000 system finns installerade runt om i världen.

Utveckling och innovation

Bakom företags framgång ligger 40 års oavbrutet utvecklingsarbete och ett 30-tal patenterade innovationer. För att säkerställa de högt ställda kvalitetskraven utvecklar och tillverkar Olsbergs samtliga ingående hydraulikkomponenter själva i fabriken i Eksjö som är utrustad med en modern automatiserad maskinpark som producerar dygnet runt varav endast ett skift bemannat. För snabb och kostnadseffektiv produktion är all tillverkning kundorderstyrd vilket innebär att alla ventiler är tillverkade för en specifik kund och ventilspecifikation.

Stor kunskap och lång erfarenhet av hydrauliksystem

Olsbergs erbjuder sina kunder utformning av kompletta ventilsystem. Baserat på kundens krav på funktion skräddarsys ventilspecifikationen för att skapa det ultimata systemet vilket kräver både stor kunskap och lång erfarenhet. Innan leverans provkörs ventilerna för att verifiera att varje ingående enhet fungerar helt perfekt utan minsta  avvikelse precis så som kunden förväntar sig av ett Olsbergs system. Alla ventilers serienummer samt testresultat registreras för full spårbarhet.

Kristallkronor  – symboler för renlighet som är A och O inom hydraulik

Renlighet är en mycket viktig faktor vid tillverkning och montage av hydraulventiler. Det gäller att hålla rent och dammfritt i lokalerna för att inte få in smuts som påverkar funktionen i hydrauliken. Olsbergs har kristallkronor i montagehallen som en symbol för att detta efterlevs.

Olsbergs Hydraulics i siffror

  • Omsättning ca 14 MEUR
  • Antal anställda 55
  • Ägare: 100% familjeägt
Kontakta oss